.fb_like_box { margin-top:10px; -moz-border-radius:10px 10px 10px 10px; border-radius:10px; background-color:#3B5999; border:3px solid #2B2B2B; margin-bottom:10px; padding:10px 7px; width:540px; } .fb_like_top { overflow:visible; padding:0;margin:0 0 5px; width:349px; height:24px; background:url("http://lh5.ggpht.com/_u4gySN2ZgqE/TJ3dpjy9PaI/AAAAAAAABr0/PTUXIS8ykps/fblogo%5B3%5D.jpg") no-repeat scroll left top transparent; } .fb_like_button_holder { -moz-border-radius:10px 10px 10px 10px; border-radius:10px; background:none repeat scroll 0 0 #FFFFFF; padding:12px 12px 0 12px; width:515px; height:42px; }

Selamat Hari Bahagia

Jumaat, 20 Mei 2016

Aku tak pasti tapi apa yang aku dengar kau sudah selamat bernikah. Selamat pengantin baru. Sory la kalau aku wish kat sini sahaja. Mana lagi tempat untuk aku wish lagikan.
Selama bertahun aku hilang tanpa khabar akhirnya inilah jawapan istikhorah dan hajat.Mungkin bukan jodoh. Sejak awal lagi kau cuma anggap aku kawan sahaja.Patutnya aku tak terjebak dalam perasaan ini tapi apakan daya nafsu memegang iman.Macam mana aku masih kuat rasa suka meskipun aku tak pernah dengar atau lihat kau lagi.

Buat apa lagi berdoa kalau takdir itu sudah ditentukan.Merayu pun tak pernah ada makna.Beginilah nasib orang bodoh yang tak tahu erti move on.

Tak sangka orang yang pernah bersekolah bersama dan kemudian bertemu tanpa sengaja di zaman friendster dan seolah berkawan kemudian aku syok sendiri walaupun banyak kali cuba untuk meluahkan rasa hati.

Kau tau tak mula-mula aku memang tak ada niat nak jatuh hati atau menyimpan rasa tapi entah mana silapnya aku boleh juga simpan rasa ini.Cuma yang paling terkilan kau tiba-tiba seolah membenci aku tanpa ada sebarang penjelasan.

Yela memang kau tak suka pun cuma aku yang terhegeh-hegeh.Tak sangka hidup ni singkat sahaja merasai semua itu.Best tak rasa bahagia?.Aku tak pernah seumur hidup merasa perasaan itu."Inilahlah nasibku"(nico).

Janganlah kau risau pasal aku lagi sebab dah tak ada apa lagi yang boleh diharapkan sampai saat ini.Semuanya mimpi yang kelam.

Best tau ade perasaan suka tu cuma kalau lagi best kalau orang yang dihajati tu benar-benar jadi milik kita.Mungkin ini pengajaran paling baik dalam sejarah hidup aku.Ramai je orang kat luar sana merasa perkara macam ni.

Boringlah aku lepasni tak ada apa lagi boleh dihajati dalam solat.Cuma berusaha jadi insan bertakwa dan tidak lagi merasakan apa yang pahit itu lagi.

Susah dah nak ada pengalaman macam ni.Umur pun dah 29 tapi masih tak tahu apa itu cinta.Kalau gambar nikah kau dah keluar nanti mau menitik air mata ni turun.Hahaha.

Betul juga apa yang kau pinta, takkan nak berharap sampai mati kat orang yang kita suka tapi tak suka kat kita.Siapa nak bagi aku rasa keluar bersama layan gig bunkface kat sunway pyramid pastu boring-boring bleh call sekali sekala,boleh pergi makan sama-sama pastu boleh jumpe di hari konvokesyen. Memang tu semua ihsan tuhan buat aku.

Sekurangnya masa muda aku yang berlalu tu ade la juga pengisian dari tak ada langsung walaupun cuma kawan.Mesti kau ingat aku gilakan. Ya aku telah gilakan kau sebelum ini.Sekarang dah pulih,dah aman tak rasa apa-apa lagi.Lama tu simpan rasa senyap-senyap,siap kena block kat facebook lagi.Kewl beb!

Payah juga hidup sorang kat Kuala Lumpur ni, tapi aku adelah kekuatan sikit untuk lalui semua ni sebelum aku plan nak berehat.

Setahun gak aku deactivate account facebook and after activate dah tak ade post apa pun dah melainkan kalau member tagged gambar je.Paling bangsat pun like je la apa orang post.Thanks facebook, you make my life.Opps lupa kau tak perasaan aku kat facebook sebab kau tak nak tahu apa yang aku buat.Annoying la konon kan.

Tapi best part kawan rapat kau kat facebook bleh muncul kat timeline aku.Selalu kalau aku tak pernah search kawan kau aku takkan nampak timeline diorng.Sebabnya sangat obeusss.Haha.Apa la ko cakap kat kawan kau pasal aku.Hopefully yang positif je la kan.By the way i am not GAY, cuma cinta aku terlalu mendalam kat seseorang yang aku suka sampai aku rasa macam nak gila.

Bagi aku kahwin adalah hasil dari ekspresi suka(cinta).So kalau aku tak jumpa mende tu jangan cakap aku GAY okay.Allah tak zalim cuma nak kita kuat memohon agar ditunjukkan jalan kehidupan yan betul.

Rasa ni bukan boleh bawa mati pun.Aku rasa kau pun tau.Kau pun pernah cerita pengalaman kau bercinta zaman sekolah.Cuma zaman pasca graduan kau aku tak tahu.Nak tanye kau best tak jatuh cinta?Silly question.Budak hingus kat ofis aku ni pun dah ade awek pun nak cari lain lagi.Pelik gak aku ngan cinta ni.

Aku walau tak pernah dengar pasal kau ade gak riki-riki kat google kot2 terjumpa pasal kau.Ternyata kau lebih hebat dari aku dalam bersembunyi.Tapi part keje kau tu aku tau la gak sikit2 mana ko pernah keje lepas kau blah dari Law Firm dulu.Google kan ado!

Untunglah laki kau.Dapat isteri solehah,jaga adab,hormat orang tua dan macam2 lagi."Aku juga yang melopong"(ali mamak).

Okay lah.Thanks for the sweet memories for me.Semoga berbahagia ke anak cucu.Just remember my name for sure you akan ingat kat i.


UIA tempat pertama ku mencari
Gadis tudung berkacamata sendiri
Terima kasih pujaanku SITI
Bahagialah kau sampai mati.

1 comments:

mustapha saibullah berkata...

ini kisah lama.. mane cerita aku bahgia skrg

Catat Ulasan