.fb_like_box { margin-top:10px; -moz-border-radius:10px 10px 10px 10px; border-radius:10px; background-color:#3B5999; border:3px solid #2B2B2B; margin-bottom:10px; padding:10px 7px; width:540px; } .fb_like_top { overflow:visible; padding:0;margin:0 0 5px; width:349px; height:24px; background:url("http://lh5.ggpht.com/_u4gySN2ZgqE/TJ3dpjy9PaI/AAAAAAAABr0/PTUXIS8ykps/fblogo%5B3%5D.jpg") no-repeat scroll left top transparent; } .fb_like_button_holder { -moz-border-radius:10px 10px 10px 10px; border-radius:10px; background:none repeat scroll 0 0 #FFFFFF; padding:12px 12px 0 12px; width:515px; height:42px; }

Diri Sendiri

Selasa, 29 Januari 2013

Masa begitu terhad untuk selalu mengisi ruangan di sini. Idea ada cuma tak dapat nak diluahkan kepada tulisan dan tak mampu dilakukan tanpa ada perasaan untuk menulis.Kali ni nak bercerita sikit tentang kisah yang telah aku jalani sejak beberapa hari ini.

Kehidupan aku tak banyak berubah setiap hari namun takdir yang baik tidak akan selalu menyebelahi aku. Rutin aku yang wajib adalah melaksanakan tugas di pejabat selama 12 jam hampir setiap hari untuk seminggu bekerja. Apabila tiba di rumah dalam keadaan penat dan jiwa yang berkecamuk melihat kawan serumah rasa maacam nak marah pun ada. Tidak diketahui apa puncanya.Kepenatan yang melampau kadangkala mampu mewujudkan stress. Di rumah sewa aku, seorang demi seorang yang mula keluar untuk memulakan hidup baru di tempat lain. Selepas ini aku juga terpaksa berkira-kira untuk mencari kawasan perumahan yang baru untuk meneruskan kehidupan aku di Kotaraya Metropolitan ini.

Untuk mengisi masa lapang aku yang hanya penuh dengan jadual kerja (kerja aku tak penat cuma kena kerja dalam masa yang panjang) aku terpaksa mencari waktu dan kawan aku sendiri untuk memenuhi tuntutan itu.
Aku ada dua pilihan semasa aku off day sama ada aku akan balik kampung halaman atau keluar lepak dengan kawan aku sorang ni yang kerja dekat Metrojaya Mid Valley. Kawan aku sorang ni pun susah nak dapat cuti macam orang lain kerana dia juga dituntut untuk kerja sepanjang hari cuma dia kerja dari 9pagi hingga ke 7malam. Melihat waktu kerja dia dan juga suasana persekitaran yang dia alami jauh berbeza daripada aku. Kehidupan dalam pekerjaan aku penuh rasa ketakutan dan syak wasangka. Suasana yang tidak baik untuk perkembangan otak.

Satu lagi pilihan adalah aku akan keluar dengan seorang lagi kawan yang baru jugak la aku kenal sejak kebelakangan ini. Dia ni tak sempurna dari segi mental, kerana dia melalui masalah kecelaruan gender. Rasanya ramai yang faham apa yang dimaksudkan kecelaruan gender. Saja nak gune perkataan itu supaya nampak lebih sopan. Meskipun dia ni begini tapi aku tetap berkawan dengan dia. Dia mempunyai perwatakan wanita namun hati dia tetap kebal seperti seorang lelaki. Tidak mudah terasa atau iri hati seperti perempuan original yang lain. Mungkin ini sekadar cerita yang cuba aku olah untuk sedap didengar.

So masa aku akan penuh dengan kehadiran dua orang kawan aku yang baik buat masa sekarang ni. Aku mungkin ada kawan yang lain, tetapi dua orang ini tidak pernah membuatkan aku rasa marah dan tidak pula menyebabkan aku merana seumur hidup. Jadi aku hanya terima apa yang telah Tuhan berikan kepada aku. Cuma aku tidak tahu bahawa ini adalah hadiah atau hidayah atau musibbah atau apa saja.

Bersambung....

0 comments:

Catat Ulasan